Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Veranda of overkapping in de tuin

veranda

Eén van de tuintrends van 2013 is een veranda in de tuin. Ideaal natuurlijk als je wilt genieten van het buitenleven. Zeker als het regent, kan je – met een veranda – toch nog buiten zitten. Hier wat inspiratie.

Hout of kunststof

De vraag die je vooraf moet stellen is of je een houten overkapping of een kunststof overkapping wilt. Een houten overkapping is natuurlijk lichtdicht, een lichtkoepel of ramen aan de zijkant kan het natuurlijke licht weer toelaten. Een houten overkapping vraagt wel wat meer onderhoud.

Een kunstof overkapping is onderhoudsarm. Vaak is het dak afgewerkt met glas of een doorzichtig kunststof, dit kan wel warm zijn in de zomer. Een vorm van zonwering is dan ook wel aan te raden.

Selfmade, bouwpakket of op maat

de volgende vraag is of je kiest voor een eigen bouwsel of dat je kiest voor een op-maat product dat een leverancier voor je maakt. Natuurlijk is er ook een tussenweg namelijk het bouwpakket met vaste maten en afmetingen. Die kun je vervolgens zelf in elkaar zetten of laten installeren.

Kijk anders eens op www.verandawereld.nl voor inspiratie en foto’s op het gebied van veranda’s, carports en terrasoverkappingen.

Comments are closed.