Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Tips onderhoud houten tuinmeubelen

onderhoud tuinmeubelen

Wil je houten tuinmeubelen goed houden, dan vraagt dat meer onderhoud dan de kunststof varianten. Heb je houten tuinmeubelen staan, dan hier een paar tips voor onderhoud.

1) Reinigen

Houten tuinmeubels kun je in de regel het beste reinigen met vloeibare zeep. Wil je toch iets anders, gebruik dan de speciale producten die op de markt zijn om bijv. teak, accacia of grenen te reinigen. Gebruik verder een zachte doek of borstel, nooit een staalborstel en laat ze na het reinigen even goed drogen.

2) Onderhoud

Houten vloeren of meubelen in huis behandelen we ook met speciale onderhoudsmiddelen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de buiten / tuinmeubelen. In de basis is het insmeren met speciale olie genoeg. Zeker voor teakhout geldt dat je het verder niet moet behandelen dan alleen met olie. Grenen kun je eventueel ook lakken of beitsen met UV bestendige beits. Waarom zou je dit doen? Het voorkomt dat de buitenmeubelen snel verkleuren.

3) Winterstalling

Het liefst zien we dat de meubels tijdens de winter binnen worden gestald. Dat is niet altijd mogelijk vanwege de ruimte die ze innemen. Tip is dan om als het even kan in ieder geval de stoelen binnen te plaatsen.

4) Bescherm de poten

Als laatste adviseren we om de poten te beschermen met een rubberen dop of iets dergelijks. Dit voorkomt dat optrekkend vocht het hout beschadigd.

Bijschrift: Het houten tuinset op de foto is van Life Outdoor Living.

Comments are closed.